INVESTERINGSFILOSOFI

Det finns många bra poddar sedan finns det en podd som är 10 gånger bättre än alla andra Focused Compounding. Podcasten drivs av Andrew Kuhn och Geoff Gannon. Båda är oerhört smarta men det är Geoff som är geniet och det är tydligt vilka roller de har i podcasten. Andrew Kuhn levererar frågor och Geoff svarar utförligt och gräver...

Är en påhittad berättelse om en kille som känner sig vilse i finans branchen och får av en händelse en äldre mentor, en karraktär som är löst baserad på Charlie Munger.

Om man vill utvecklas och bli bra på något är det viktigt att förstå sina styrkor och svagheter.

Sedan fundera över hur man ska jobba för att spetsa till styrkorna och vilka svagheter kan man helt enkelt klara av att leva med.

Buy and Hold

07.02.2022

Inga investerings råd bara mina tankar gör din egna analys.

Tog en paus från Buffet och Munger, jag började läsa om min favorit bok Outsiders för tredje gången. Tänkte göra korta sammanfattningar av varje kapitel här samtidigt som jag läser. Boken går i varje kapitel igenom en person som genom fantastisk kapitalallokerare skapat stort värde för dennes aktieägare.

Boken är en fiktionell bok om en ekonomi student som får uppdraget att skriva den legendariska investerarens Mr X biografi. Boken får man följa studentens möten med Mr X där han hjälper stidenten förstå kapialallokering genom olika berättelser och citat.

Tänkte ta en paus från bokläsandet och lyssna igenom samtliga Berkshire årsmöten. Kommer skriva kort om intressanta reflektioner och citat från dessa. Gällande frågorna kommer jag inte citera rakt av utan återberätta andemeningen i deras svar. Med stor humor och mycket kunskap tar de sig an aktieägarnas frågor.

När det kommer till investeringar så tror jag det gäller komma över många av de mentala fallgropar som finns, tänkte ta upp några som jag hade i början när jag började investera.

Min filosofi går ut på att hitta billiga bolag som av någon anledning inte är populära i marknaden för tillfället.