INVESTERINGSFILOSOFI

Bry dig inte

18.08.2023


Enda sedan jag läste denna bok för första gången för cirka 3 år sedan, har jag försökt implementera detta i mitt liv. Det är lätt att slentrianmässigt bara hålla med normen som är för tillfället.

Jag har fått en ny förebild Vitaliy Katsenelson jag ör inne på min tredje bok, med honom, läser hans substack, lyssnar på hans podd och poddar han varit med i. Detta inlägg ska inte handla om honom utan vad han sa i en podcast han var gäst i. Han sa något i stil med” Om du inte brinner för investeringar,...

Buy and hold

17.08.2023

Så länge jag kan komma ihåg har jag gått mina egna vägar i livet. När alla andra i klassen spelade hockey, spelade jag tennis. När alla andra var på klassdisco satt jag och spela fifa hemma. Jag har alltid gjort vad som passat mig, inte brytt mig vad andra tycker.

10 000 timmar

14.08.2023

Alla har vi hört utrycket för att bli expert på något behöver du 10 000 timmar. Bakom utrycket är forskaren och svenskätlingen Anders k Eriksson. För 6 år sedan läste jag hans bok Peak som är en av de viktigaste böckerna i mitt liv. I boken tar Anders död på utrycket han menar på att det är sant att för...

Värst var jag nog ändå mot mig själv! Även om jag spelade bra och förlorade kunde hela dagen vara förstörd jag slängde saker omkring mig och isolerade mig efter förlust. Det blev alltvärre och i 18 års åldern var det inte kul att tävla längre, fick ångest innan tävlingen började.


Josh är en riktig supertalang inom schack som blir en av världens bästa för att därefter gå över till thai chi push hands som han blir värlsmästare i. Därefter går han över till jujitsu där han uppnår svart bälte. Idag satsar han på surfing.

Alla vet att vi blir påverkade av vår omgivning och all den information som finns runt oss.

En nystart

13.05.2023

Alla tror dom är fantastiska investerare under en bullmarknad, så är fallet även för mig. Jag har alltid trott att min styrka varit att jag har distans till mig själv och kan bedöma mig själv nyktert. Men efter en start på min investerings resa med en cagr på över 50% första 5 åren gav även mig övermod.