En nystart

13.05.2023

Alla tror dom är fantastiska investerare under en bullmarknad, så är fallet även för mig. Jag har alltid trott att min styrka varit att jag har distans till mig själv och kan bedöma mig själv nyktert. Men efter en start på min investerings resa med en cagr på över 50% första 5 åren gav även mig övermod.

I år är jag upp 1 procent. det är väl inte resultatet i sig som jag är missnöjd över, utan över min prestation. De positioner som gått bra är de bolag jag känner till bra sådana jag följt flera år och vet hur jag ska värdera.

Mina förlorande positioner är mestadels bolag jag gjort för lite research på jag kanske läst något om bolaget sedan har jag läst en rapport tyckt det verkat billigt och köpt. För att sedan haft noll koll vad jag ska göra när aktien sjunker 20%.

Jag litar inte på min bedömning av bolaget nog mycket för att agera. 

Min styrka är fortsatt att jag är bra på att hitta bra bolag som är billiga.

Hur ska jag få ordning på detta då? Jag inser jag måste sätta upp regler för mig själv.


Regler

För att komma in på min bevakningslista som jag får köpa ifrån ska det vara ett bolag som jag läst alla rapporter senaste 4 åren

 Jag ska ha haft dem på min stora bevakningslista minst ett år. 

Jag ska ha god koll på vad jag tror om bolagets verksamhet.

Känna tillit till bolagets kapital allokering

Skriva ett blogginlägg där jag förklarar varför jag köper och mina förväntningar på bolaget och när det kan bli tal om sälj av bolaget.

Samma regel om jag ska sälja ett bolag ett blogginlägg som förklaring.