Vi ska ner igen!

30.11.2021

Godmorgon!

Bara mina egna tankar gör alltid din egna analys.

Idag blir det blodigt igen. Hela Europas terminer vände ner efter Modernas VD kom med ett uttalande om att han inte trodde att de vacciner som finns på marknaden idag skulle hjälpa mot den nya Corona versionen.

Som jag nämnt tidigare gillar jag när det smäller och blir aktion det är då man kan få lägen att komma in i bolag som varit för dyra tidigare. Förra veckan köpte jag mig in i Evolution, har ett gav på 1032. Trodde aldrig att jag skulle få komma in i den igen efter att de fått allt mer amerikanska ägare, och de jobbade för att också lista sig i USA.

Jag tycker EVO är stockholmsbörsens finaste bolag men kursen har gett för mycket risk för att jag ska vara komfortabel med den. Nu kommer jag in på runt PE 25 för 2022, vilket måste anses helt ok för ett snabbväxande bolag.

Imorgon kommer ni få en portföljuppdatering, när jag skriver månadsrapporten.

Mitt månadsval i knatteligan på börsnack för nästa månad är Ambea.

Började kolla på bolaget efter att ha hört Wilhelm Gruvberg hylla bolaget ett flertal gånger.  Bolaget är en Corona förlorare som ej fått den kursåterhämtning som andra Coronaförlorare fått. Nu står de rustade för att driva tillväxt både organiskt och via förvärv.

De handlas på cirka 5 ggr fritt kassaflöde jag tror de kommer växa cirka 10% per år i omsättning samt att min bild är att marginalen kommer förbättras kommande år. De har tappat från 70-55 på mindre än en månad utan nyhet och efter en jättebra rapport. 

Risken i bolaget är politisk, det är populärt för politiker att spela bollen vinster i välfärden. Så inte omöjligt att det kan bli en fråga i stundande val.

Bolaget är ett av de största innehaven i alla Alcurs fonder, bolaget är med i aktiespararnas korta portfölj. Bolaget utgör cirka 5% av min portfölj.

Hoppas ni får en fin dag!