Veckans portföljtransaktioner

06.11.2021

Bara mina egna tankar gör alltid din egna analys.


I veckan släppte IPCO en rapport som var fruktansvärt stark. Jag trodde kursen skulle stiga 10-20% pga den nedtryckta värderingen. IPCO är ett kvalitetsbolag, som under 2022 kommer genrera en free cash flow yield på 30-40% med liknande oljepris. Som jag nämnt tidigare tror jag på ett högt oljepris flera år framåt. De har bra balansräkning, så jag föväntar mig förvärv de kommande åren och fortsatt tillväxt. På det har man lanserat ett återköps program där man ska köpa tillbaka 7% av aktierna kommande år.

När aktien backade i slutet av handels dagen, var jag tvungen att agera jag mer än dubblade mitt redan stora innehav i IPCO. Eftersom jag alltid är fullinvesterad var jag tvungen att sälja sv en del aktier. Det är jobbigt för såg stor potential i allt jag sålde, men måste tänka på alternativ kostnade att inte äga mer IPCO.

Jag sålde Betsson, Evolution, BHG, Dometic, Inission, skalade i TF bank. 

Jag valde ochså att öka i Protector när den skönk på onsdagen, jag sålde av Aqualis Braemar. Jag tror på ökad inflation, Protector med sin stora float är en stor vinnare på ökade räntor som blir vid inflation.
 Jag hade gjort 20% på Aqualis på en ganska kort tid, och såg inte alls samma potential i den som protector kommande åren.

Imorgon går jag igenom min första transaktioner i min Buy and Hold.

Hoppas ni får en trevlig helg!