Veckans portföljtransaktioner

30.10.2021

Det har varit en hektisk vecka med mycket rapporter. Jag försöker vara aktiv under rapportperiod och handla om jag tycker någon rapport reaktion är fel. Oftast om något bolag faller när jag tycker rapporten har varit bra. 

Betsson

Så var fallet med Betsson som jag tyckte var en ganska bra rapport. Jag trodde de skulle tappa mer i q4, jag bryr mig inte alls om sportboksmarginalen det jämnar ut sig med tiden. Eftersom aktien gått fruktansvärt dåligt innan rapport -30% på en månad trodde jag aktien skulle upp minst 10 procent men den gick ner från 57 till 54 då köpte jag. räknade att jag trodde på 7 kr i vinst nästa år då är 54 lite för billigt för ett digitalt tillväxt bolag med sund balansräkning.

Ferronordic

Ett bolag som jag kollat på länge och tyckt om, gör ont att jag köpte det på toppen:) har haft lägen att komma in billigare men alltid haft en tvekan. Men när de fick uppdrag av Sandvik att sälja ännu en av deras produkter i Ryssland så kunde jag inte hålla mig. Jag köpte på 292 det är pe10 för 22, inte dyrt för ett bolag som växt vinsten med 24% årligen i snitt senaste 5 åren. , samt en ROIC på 43,7% i snitt senaste 5 åren. Men aktien är upp 24,5% på en månad så köpte inte på botten här. Jag vågade inte vänta in rapporten pga att de för första gången på länge haft valuta medvind istället för motvind, samt att jag tror det blir en monster rapport. Att Sandvik vill anlita dem att sälja deras produkter är ett stort kvalitetsstämpel på Ferronordic, Sandvik har egna åteförsäljarnätverk, men de tror att de kan få högre utväxling med Ferronordic som säljare. Sedan är detta en bet på Ryssland som jag tror kommer gå starkt, med ökade energipriser samt vad jag tror även ökade priser på metaller kommer leda till ännu mer investeringar i gruvindustrin. Deras investeringar i Tyskland kommer snart börja generera vinst.

Enquest

Enquest steg 7% på måndagen skalade ner positionen med 30% då på 3.19. Sedan föll den under veckan ordentligt. Köpte förstas på 2.92, men den fortsatte ner, så jag var tvungen göra en försäljning av Byggmax återkommer till det och köpte på 2.89. Nu är Enquest ett av mina större innehav 6 plats. 

Byggmax

Blev försäljning och ett dåligt resultat köpte på över 8o och sålde på 75. Gillar Byggmax och kommer nog plocka in den igen, men var det bolag jag kände mest att jag kunde undanvara, störst chans att få komma in för samma pris igen.

Det var min vecka, jag har läst mycket rapporter och kommer forsätta leta lägen i bolag som jag tycker är orättvist behnadlade av marknaden för tillfället.