Veckans portföljtransaktioner

16.10.2021

Kindred 
 
I veckan tog jag beslutet att halvera mitt innehav i Kindred när den gick upp till 118 kr. Jag påstår mig vara långsiktig,men jag säljer för att jag tror de kommer ha 1-1,5 tuffa år på börsen. 32 % av ebit förvann med reglering av Holland, Kindred brukar säga att det tar 12-16 månader innan man är tillbaka fullt i landet. USA satsningen syns inte riktigt än på sista raden. Men kindred är ett kvalitetsbolag och är mitt bästa case på 5 år. Men tror jag kommer kunna köpa billigare närmaste året.

 Aspire global

Förra veckans nedgångar gjorde att jag fick möjlighet att komma in i två av mina favoritbolag, BHG och Evolution. Efter det har börsen återhämtat sig men ett bolag som inte återhämtat sig är Aspire.
Aspire ägde jag innan denna vecka men som ett mindre innehav. Igår valde jag att öka rejält i bolaget. De är ett bolag som jag ägt många år i varierande storlek. De har gjort två fina förvärv i btobet och pariplay till billiga multiplar. Aspire växer på många olika marknader och har till 80% reglerade intäkter. Nyligen sålde de sin b2c del Caramba, så nu är de ett rent b2c bolag.  De sitter nu på en väldigt stor kassa, antingen blir det något mer förvärv inom b2b eller jätteextrautdelning tänker jag mig. Bolaget är även ett owneroperator bolag där grundarna ej sålt några aktier alls vad jag vet. Handlas till PE11 på 21.


Angler gaming

Vad betalar man för ett bolag som är i en kraftigt växande branch, med en roic i snitt senaste 5 åren på 143%, nettokassa, 47,9% omsättningstillväxt i snitt senaste 5 åren, men en vd som har stort insider ägande. Du betalar PE 8 för 21! Men det finns anledningar till detta. Vi som aktieägare har väldigt dålig insyn var pengarna kommer ifrån. Sanolikt mestadells oreglerade intäkter. VD gör ett enormt vältajmat insidersälj innan katastrofrapport. Corona vinnare. Stor twitter favorit tidigare men efter senaste rapporten lämnade de flesta twitterprofiler, vilket ledde till ett stort utflöde. Almän bäs i igaming gör ochså att flöden strömar ut. Men nu tror jag den kan ha bottnat, har på nolltid gått från 38 till 12,5 då köper jag!
Inget bolag jag kommer äga resten av livet men hoppas på studs efter rapport. om inte annat nästan 10% direktavkastning som kudde tills uppvärdering sker.