Uppdatering portfölj

21.05.2023

Ingen rådgivning gör alltid din egna analys. Jag är bara en glad amatör som älskar aktier.


Har funderat mycket på min portföljstrategi. Något jag lagt till är att vikta aktier som har triggers i närtid tyngre i portföljen. Det var duktiga investeraren Olle som tog upp det i Market makers avsnittet från Omaha. I övrigt har jag rensat bolag jag inte känner bra från portföljen samt sålt av NEOGAMES som det blev bud på. Nu äger jag bara bolag som jag kan bra.

De två bolag jag tror har triggers i närtid i min portfölj är AOI och Enad Global. Dessa har nu en vikt 25% var i portföljen.

AOI är det innehav i portföljen som gett mig bäst avkastning 300000 upp är jag i den aktien. Haft den många år i portföljen. Den trigger som är i närtid är resultat från Venus som ska komma närmaste dagarna. Men det som fick mig att öka var att det började sippra ut rykten igår att provborningarna ska ha varit succe.  Uppstreamonline skrev om detta. Dagen efter lämnar det Kenya något som det nog hade gnällts på om det inte hade varit för att man förväntar sig succe gällande Venus. Jag tror inte man hade tagit Kenya nu om det inte hade varit att man haft något annat i backfikan och jag tror det är just succe i Venus. Men det är mina gissningar tänk själv. Sedan tror jag att trycket ner i aktien från 29-20 kan ha att göra med att Lundinarna sålt sin 5% del i bolaget. Något jag inte tyckte om. jag har stort förtroende för dem tycker de är konstig tajming de sålt nu. Skulle det bli dåliga resultat från Venus kommer aktien ta stryk. så där tar jag risk med att vikta upp. Jag har inte samma tillit till ledning i detta bolag som i alla mina andra bolag.  Men även om risken är större i AOI tror jag potentialen är såpass stor vid träff att jag tar den risken.

Enad Global 7 Bra ledning billigt bolag, Altafox vill ha ut aktieägarvärde. Rysk ägare som säljer ut sig pressar kursen är vad jag tror. Peter Hedlund skrev en jättebra analys på Börsveckan om bolaget som jag tror får många att ändra åsikt om dem. Tror det är ryssen som säljer och när de är färdiga med sälj, då tror jag aktien kommer uppvärderas. Men som sagt mina tankar bara tänk själv.

Andra innehav mellan 4-7%

Protector

Catella

IPCO

Olikvid aktie

COOR

New Wave

Ricks

Harbour energy

Epsilon


Gnäll gärna på min portföljstrategi eller mina bolag så man lär sig när man får kritik. Uppskattar det.