Portföljuppdatering

24.08.2022

Var länge sedan jag skrev, varit fullt upp i sommar. Men nu i höst tänkte jag börja skriva igen. Tänkte skriva när jag verkligen har något  att skriva. Inte skriva bara för sakens skull.

Avanza portfölj

ytd +47%

AOI 20,86%

Börsens billigaste bolag? jag tror det. besviken om kursen inte är minst dubblad inom ett år. Många triggers i närtid. Personligen tror jag vi har dubblat innan jul. Nu återköp 10% av aktierna när bolaget är så billigt är det fantastisk kapitalallokering.

IPCO 15.27%

Fantastisk ledning, fantastisk kapitalallokering, tillgångar som räcker 16 år framåt+ Blackrod. Nettokassa. 

Enquest 12.92%

Om det inte är AOI som är billigaste bolaget på börsen så är det kanske Enquest. Fortsätter jobba ner skulden i rasande takt. Snart kommer skulden vara nere såpass mycket att man kan börja ge oss aktieägare utdelningar eller återköp. 

Meg Energy 8.91%

Tillgångar som räcker många år men med dagens värdering och oljepris kan de återköpa alla aktier på 3 år och man får resten av åren på köpet. Allteftersom skulden sjunker kommer de återköpa aktier allt aggresivare. Fint bolag bra ledning, billigt.

Protector forsikring 6.16%

Nordens bästa försäkringsbolag, och de billigaste. Använder floaten på ett strålande sätt, tack vare jättebra kapitalallokering av investeringschef Dag Marius. Inte lika billigt bolag som tidigare skalat bort nästan hälften kursen upp massor sedan jag köpte dem. Kanske ett bolag som snart börjar bli för dyrt för mig när multipeln börjar gå upp och nedsidan ökar. 

Vermilion Energy 5.82%

Ett play på Naturgaspriserna i Europa. Väldigt aggresiva med förvärv något jag är lite skeptisk till men eftersom de inte har så många år av reserver kvar kanske de behöver göra dessa förvärv.

Ricks 5.28%

Ett play på att män ska gilla kvinnor i framtiden. En roll upp inom stripklubbar. Magisk kapitalallokering. VDs favorit bok är samma som min outsiders, säger allt. Bolaget råkade ut för en Blankarattack där de tog upp gamla skelett som jag redan visste om. Kursen döck så bolaget handlades till nära 20% FCF yield jag köpte aggresivt, nu har jag skalat när kursen är runt 10% FCF yield. Ska sägas att bolaget återköpte aktier aggresivt när kursen föll.

Harbour energy 5.14%

Ännu ett play på naturgaspriserna i Europa. billigt bolag.

Epsilon

Grekiskt fortnox till FCF yield strax under 10%. Tror på Grekland som land på sikt.

Journey Energy

En oljeproducent som kommer växa organiskt och via förvärv. Fin ledning. Billigt om oljepriset är högt annars dyrt. Större risk än en del av de andra oljebolagen jag äger men stor uppsida om vi kommer ha oljepris liknande det vi har idag många år framåt.

NEOgames 3.33%

Bolaget som köpte upp mitt Aspire. Kursen kraschade ordentligt vid techfrossan jag fyllde på ordentligt nu när kursen vänt upp har jag skalat. NEOgames har förrutom delarna de köpt från Aspire är de ledande statslotteri leverantör, de kommer nu kunna korsförsälja med alla Aspires produkter. En fantastisk ledning jag litar på till 100%.

Sleepnumber 3.3%

Ett bolag jag inte gjort något i men kursen har varit riktigt kraschad efter att de fick problem med leverantörskedjor. Vågade inte riktigt handla på samma sätt som jag gjort i andra bolag som kraschat tyvärr. Nu har kursen återhämtat sig ordentligt. Billigt bolag som växer bra och återköper massor med aktier.

Olikvid aktie 1.9%

tror inte jag driver någon kurs men är verkligen ett mini bolag, så vill inte göra något oetiskt. Så jag berättar om bolaget när det växt till sig.

Premia AE 1.66%

Selin en av ägarna, ett play på Grekland billigt Logistikfastighetsbolag med Selin känns fint.

Lundin Mining 1.29%

Ett play på Koppar som jag tror långsiktigt på. Kursen har rasat med Kopparn, ett bolag jag borde fylla på i. Älskar Lundinarna och detta är deras flaggskepp in i framtiden. 

Har 95% av pengarna på Avanza så orkar inte ta Nordnet men ungefär samma bolag i den portföljen.

Lärdomar jag haft är vikten av att känna ett bolag och kunna lite på dem så man vågar fylla på när kursen faller. i Typen av bolag jag äger kan kursen lätt falla 50% då måste man våga köpa. 

Tröskeln för att ta in ett bolag måste vara högre, jag ska känna mig trygg med dem innan de hamnar i portföljen. Frågan ska ställas vad gör jag om kursen faller 50%

När multipeln stiger går risken i bolaget upp. Låt inget bolag vara kvar av historisk leverans för dig. Man får ej bli kär i en aktie eller ett bolag.

Detta är ingen rådgivning jag är bara en glad amatör som älskar aktier och försöker lära mig allt mer om investeringar. Gör alltid din egen analys.