Portföljuppdatering del 2

16.12.2021

Kambi 3,35%

Billigt tillväxtbolag, sentimentet är oerhört negativt för igaming. Insider köp av Anders ström något som är ett oerhört signalvärde, han har all info, och han tajmar nästan alltid köpen bra. Ett bolag som jag är sugen på öka i. Jag är inte övertygad att de tappar Penn, något som redan är inprisat. Netto kassa, köper tillbaka aktier. PE 10 för 21 förväntar mig en tillväxt på 20-30% per år om de får behålla alla stora drakar.

Äger på långsikt säljer aldrig.

Millicom 3,17%

Köpte in dem igår för Evo pengarna. Varit nyfiken på dem en längre tid. Men haft frågetecken kring deras höga Capex. Jag har funderat om det bara var underhållscapex eftersom de inte fått någon avkastning på det. Som jag skrivit tidigare har de lagt 40 miljarder på Capex senaste 5 åren och har ett börsvärde på 21 miljarder nu. Men efter ha fått bra återkoppling i en tråd på börsnack och läst på om bolaget så är jag mer positiv. Jag har även läst igenom rapporterna och lyssnat igen på presentationen av deras förvärv nyligen. Kursen har imploderat sista veckorna efter en positiv reaktion på förvärvet, så vändes det till oro. Jag gillar att köpa när det är blod på gatorna och osäkerhet. Jag gillar inte att de använder aktien för köpet när den är såpass billig. Jag kommer inte ta någon större position än detta, innan jag blir mer säker på framtiden och vilken avkastning de kommer få på Capex. Förövrigt gillar jag deras VD jättemycket, han har en tro på bolaget, så stark tro att han belånade sitt innehav kraftigt att han blev wipedout.

Jag tror aktien kommer sticka när allt blir klart med emissionen, kommer betala för att behålla min del i emissionen. Men sedan får jag avgöra om jag vill fortsätta på resan kommer nog ge det ett par rapporter.

Ferronordic 3,14%

Bra ledning, fantastisk kapitalallokerare, Hög Roic, billig aktie, exponerade mot Ryssland som kommer gå bra, stor exponering mot råvaruindustri som kommer gå bra, ägarlett, nettokassa. Tickar alla boxar älskar bolaget.

Kommer aldrig sälja, vill öka positionen.

Ambea 3,08%

Ocykliskt oerhört billigt och stabilt bolag. Är med i aktiespararnas kortaportfölj där räknar de med 8kr vpa för 2022 aktien handlas för 53 kr. Då ska man komma ihåg att de har mycket avskrivningar från jätteförvärvet av Aleris. Tycker det är bättre kolla på fritt kassaflödes yield så är den ungefär 25% för 2022. Finns en politisk risk iom Socialdemokraternas vänster sväng. bör ha 5-10% tillväxt per år. Wilhelm Gruvberg och Alcurs favorit bolag. Kan nog förvänta oss förvärv inom snar framtid. 

Ett bolag som inte hängt med i börshaussen, är inget innehav jag vill ha någon längre tid. Utan säljer när de fått en rimligare värdering. Men i nuläget oerhört billigt. 

Fortsätter med Del 3 imorgon.