Portföljuppdatering

15.12.2021

Varit väldigt aktiv fram till förra veckan på grund av svängningar på börsen och situationen i Evo.

Sålde Evo förra veckan när den kom upp i 1100. Eftersom det fanns mycket pengar att omfördela så blev det många köp.

Så här ser portföljen ut i storleksordning.

Aspire global 13.30%

Tillväxtbolag som nyligen renodlat sig till B2B och lagt till Bingo som ett tredje ben. räknar med att de kommer växa med mellan 20-30% per år och värderas till PE14 för 21. Jättebra ledning, ägarlett bolag.

Detta är ett innehav som jag tänker äga långsiktigt.

Protector forsikring 11,97%

Ett fantastiskt försäkringsbolag med fantastiskt kultur. Har lägre kostnader än samtliga konkurrenter, tar marknadsandelar investerar sin stora float fantastiskt bra i nordiska small och midcap kvalitetsbolag. Kommer gynnas av höjda räntor. Växt vinsten med 25% årligen historiskt. PE5 för året och konservativt räknat PE9 för 22 men beror mycket på hur aktieportföljen deras levererar.

Ett bolag jag kommer äga för alltid.

Africa oil 11,21%

Börsens billigaste bolag? ja om oljepriset håller sig i dessa regioner som jag tror. De har prime som kommer leverera ett fritt kassaflöde i regionen 80% av deras börsvärde för nästa år. Sedan har de många andra tillgångar som kan få ordentlig utväxling i värde.

Ett bolag som jag inte kommer sälja förrän det fått en värdig uppvärdering, något jag inte tror de får någonsin pga ESG hysterin.

RCI Hospitality Holdings 8,56%

Strippklubbar och restauranger. Stark Moat magisk ledning. fantastisk kapital allokering. Komemr växa vinsten runt 25% kommande fem år. Så vad betalar du? en free cahsflowyield på 10% det är bra tycker jag. Ägarlett bolag som kommer slå börsen många år framåt.

Kommer aldrig sälja så länge bolaget ägs och styrs av Erik Langan.

Ipco 7,70%

Ett bolag som har drygt 20 år av produktion kvar. Kan köpa tillbaka 40% av aktierna per år vid nuvarande aktiepris. Fantastisk ledning. Ska återköpa 7% av aktierna i år samtidigt som man betalar ner det lilla som finns kvar av skulden.

Ett bolag jag aldrig säljer.

Epsilon 5,95%

Grekiskt Fortknox. Växer vinsten 100% per år. Handlas till PE20 för 2022. Ägarlett. Har blivit ett ganska stort innehav eftersom aktien gått bra men fortfarande inte dyrt. Ochså ett play på Grekisk ekonomi som inte är så välutvecklad men kommer ha många fina år framför sig.

Kommer aldrig sälja en aktie.

BHG Group 4,61%

En aktie som jag la mycket av pengarna från EVO på.  Som jag nämnt tidigare så gillar jag BHGs produkt och ska jag beställa något själv är det oftast BHG jag använder. EQT storägare, något jag ser som väldigt positivt. Är inte alltid en fan av Förvärv men för BHG så tror jag stenhårt på förvärv eftersom de kan ha sådanna synergier med att ansluta alla till deras fantastiska hemsida med ehandel. Tror de kommer växa 30-40% per år. man betalar i nuläget under PE20 för nästa år.

Ett bolag jag aldrig säljer.

Sleep Number 3,52%

Ett bolag som växer vinsten stadigt med drygt 10% per år. Återköper ungefär 10% av aktierna per år iaf senaste 5 åren. Värderas runt PE10 för 2022. Ligger längst fram gällande sängar med tech. Svårt bedöma deras moat men så länge de fortsätter växa vinsten varje år så levererar de.

Så länge de fortsätter växa vinsten äger jag dem.


Detta var del 1 av portföljrapport fortsätter imorgon.