Portföljuppdatering del 3

17.12.2021

Kaspi 2,66%

Bolaget med superappen från kazakstan som växer enormt kraftigt. Genom förvärv ska de ge sig in på den stora ukrainska marknaden. owner operator. Växer runt 100% per år. Värderat runt PE20.

Bolag som jag tänkt hålla för alltid om ingenting ändras.

AOJ 2,02%

Ett Danskt Ahlsell, värderat till runt PE10. Fövärvar och tar marknadsandellar på den växande danska grossist marknaden. Tagit mycket kostnader för att bygga ännu ett helautomatiskt logistik center som kommer öka deras ehandels kapacitet ännu mera. Äger fastigheterna och de är väldigt konservativt värderade.

Släpper aldrig.

Lundin Mining 1,84%

Familjen Lundin skapar aktieägarvärde. Familjen själv tror att koppar kommer vara den råvaran som är mest värdeskapande i framtiden, med den elektrifiering vi står inför. Nettokassa, söker aktivt förvärv, ska köpa tillbaka 10% av aktierna i år, lågt värderat.

Släpper aldrig.

Swedish Match 1,79%

Köpte förra veckan för EVO pengarna. PE14 för nästa år. Som jag nämnt är jag ingen stor fan av deras kapitalallokering. Tycker de borde kunna vara mer aggresiv med tillväxt istället för att köpa tillbaka en dyr aktie. Tror de är mycket i handen på aktieägare som vill ha återköp till varje pris.

Tänker hålla den igenom avknoppningen av cigarrdelen. Sen får väl Zyn delen ESG värdering så jag släpper den och behåller eventuellt ful delen.

Fortsätter med del 4 imorgon