Ny position

21.09.2021

Detta är bara mina egna tankar gör alltid din egna analys.


Är det något jag gillar så är det brus. Särskilt när brus påverkar aktiekursen med 15% i ett bolag. Idag kom socialdemokraterna med ett utspel att man vill stoppa vinstuttag i skolan. När man fick frågan hur det skulle gå till hade man inget svar, de visste inte det. För de vet socialdemokraterna lika väl som oss andra att det går inte att bara ta bort vinstuttag i skolorna, men det är ett väldigt enkelt sätt att flörta med vänsterväljare som man tappat till vänsterpartiet.

Varför går det inte få igenom? Ska man lägga ner alla befintliga friskolor, ta av vilken entreprenör du vill moroten att kunna göra vinst och lägga ner all sin vakna tid och riskera allt sitt kapital kommer han att göra det utan att finna någon chans till att profitera på det? svaret är nej. Så det innebär att vi får lägga ner alla friskolor. Friskolorna har en stor andel av all SFI, nästan all yrkesutbildning. Varför? för att de kan göra de mer kostnadseffektivt. Så vad innebär det i realiteten om vi skulle införa detta kommunerna skulle måste satsa mycket mera pengar, starta upp många nya skolor. Vi skulle såra integrationen som SFI och de kommunala yrkesutbildningarna är en viktig del av. Ska vi tvinga ungdomar  byta skola, barn byta dagis osv. Det kommer riva upp så mycket sår. Det kommer ta många år innan vi har infrastrukturen på plats, i en period när integration och utbildning aldrig varit viktigare, med de stora antal nyanlända som behöver komma in på arbetsmarknaden. Så är jag orolig? Nej tror inte att S kommer driva igenom detta även om de skulle få igenom det i riksdagen för även de vet vad det skulle innebära. De vill lika väl som alla andra politiska partier göra allt för att rusta våra nyanlända för ett liv på svenska arbetsmarknaden.

Så Academedia detta fina bolag med en långsiktig storägare som redan fanns på min bevakningslista. Som var väldigt högt upp på den efter att ha tappat efter en väldigt fin rapport, varit nära köpa två veckor nu, men så kom detta läge när de tappade 15% på politiskt frieri. När jag köpte handlades bolaget till 2.5 gånger fritt kassaflöde. Ett kvalitetsbolag som växer både organiskt och via förvärv. Ett bolag som kommer spela stor roll för att rusta våra nyanlända för den svenska arbetsmarknaden. 

Jag köpte, har tagit en position i Academedia som jag aldrig kommer släppa. När jag köper behåller jag om inte något mycket märkligt händer:)

För trött idag återkommer imorgon med en analys.

Ber om ursäkt om jag har verkat politisk, menar inge illa mot S politiska utspel som inte är verklighetsförankrade hade lika gärna kunnat komma från M, KD, MP eller vem som helst, i detta fall var det S. Vill inte att det på något sätt ska bli en politisk blogg, har inget emot S. Ville bara förklara varför jag anser att detta är brus och inget jag oroar mig för.