Morgonrapport 9/11

09.11.2021

Godmorgon!

Egna tankar, gör alltid din egna analys.

Coor en rollup inom service rapporterade imorse. De växte försäljningen med 5 procent. De presenterade ett förvärv igår, ett bolag med 700 miljoner i omsättning. Jag tyckte dock att det var dyrt 8ggr ebit för ett städbolag. Jag tycker mig se att de onoterade bolagen generellt säljs dyrare nu. Vilket kommer medföra sämre utveckling för förvärvsbolagen. Coor kommer säkert växa stadigt hög ensiffrig tillväxt varje år, de binder inte mycket kapital så kan dela ut mycket pengar. Jag skulle kunna vara intresserad runt PE10, nu dock dyrare ska kolla mer noggrant på bolaget senare.

Jag gillar återköp av aktier som jag nämnt många gånger. Det som dock alltid är viktigt att hålla koll på med bolag som återköper är om aktierna minskar i antal eller om de går till något optionsprogram, där ledningspersoner kan få köpa aktier till ett billigare pris. Så glöm inte hålla koll på det. Ett bolag som makulerar aktierna är Sleep Number ett bolag som växer vinsten stabilt varje år och återköpt 50% av aktierna senaste 5 åren. Bolaget har haft dålig utveckling på börsen min plan är att fylla på i bolaget när utdelningen från Protector kommer in imorgon.

Återkommer med Buy and Hold imorgon.

Råvaror och terminer

  • WTI CRUDE 82,01 +0,10%
  • BRENT CRUDE 83,49 +0,07%
  • KOPPAR 9,601 -0,36%%
  • SILVER 24, 462 -0,36%
  • GULD 1,825-0,14%
  • OMX 30 -0,17%
  • NASDAQ -0,07%

Dagens Poddtips jag gillar Helena Rohtstein här intervjuar hon Karl Bromme sverigchef på Freetrade. Ett bolag som hoppas få licens och därmed kunna konkurrera med Nordnet och Avanza om den svenska aktiemarknaden. De kommer ha courtagefri handel, intressant avsnitt.

https://poddtoppen.se/podcast/1449599682/affarsvarlden-magasin

Dagens lästips Ett riktigt tänkvärt inlägg från en fantastisk bloggare the dividentstory.

https://thedividendstory.com/var-snall-mot-personerna-du-moter-pa-vagen-upp/

Hoppas ni får en fantastisk dag!