Morgonrapport 21/10

21.10.2021

åGodmorgon!

 Många stora bolag som rapporterar idag. Volvo levererar en stark rapport med bra marginal och högre rörelseresultat än väntat. Dock sämre orderingång vilket VD förklarar med att man inte vill ta på sig mer än man kan leverera.

Telia tråkig rapport som vanligt. Tv delen går dock bra, särskillt sportdelen där man fått rättigheter för champions leauge i sverige och finland. Dock lätta jämförelsesiffror eftersom den a del var hårt drabbad av Covid.

Nordea och Swedbank leverar bra rapporter som sina kollegor. Nordea startar ett återköps program på 2 miljarder Euro. Gillar att det blrjar bli vanligare med återköp bland svenska bolag.

AQ är ett bolag som är på min bevakningslista. har ägt den tidigare men tycker den är för dyr i nuläget. Vid första anblick verkar det vara en svag rapport, de har haft problem leverera på efterfrågan. De angav problem med leveranser och problem med att rekrytera personal. Sämre resultat och kassaflöde än förra året.  Kassaflödet kan ha att göra med att de byggt upp större lager. 


Proact som ochså är på min bevakningslista har jag bara kikat på sammanfattning av siffror. De tappade i omsättning mot förra året något som jag tycker är svagt. lönsamheten var dock lite bättre än förra året. Kommer med mer info senare om den a rapport.

VBG är ett till bolag på min bevakninglista som rapporterarsenarw idag som jag kommer skriva om senare.

Terminer och råvaror

Omx 30 -0,32%

Nasdaq -0,34

Brent 85,46 -0,42%

WTI 83,26 -0,19%

Guld 1787 +0,31%

Silver 24,43 +0,66%

Koppar 9996 -2,67%


2017 skrev legendariska bloggaren detta om konglomerat.

https://lundaluppen.blogspot.com/2017/06/konglomeratens-aterkomst.html?m=1

Dagens poddtips magiska follow the money om energikrisen.

 https://open.spotify.com/episode/1LHc7stvuEaIfY6tkWpycS?si=_Y9GK5KjRJykYdEap7F8Xg

Hoppas ni får en fantastisk dag!