Morgonrapport 16/11

16.11.2021

Godmorgon!

Bara egna tankar gör alltid din egna analys.

Av många olika anledningar har jag inte hunnit uppdatera bloggen i helgen. Har tänkt om lite kommer korta av morgonrapporten. Tar bort råvaror och terminer, samt blogg och poddtips. 

Gällande min aktiva portfölj så har jag bara köpt mer Sleep number för utdelningen från Protector.

Buy and hold har jag fortsatt öka på i IPCO.

Igår kväll släppte mitt absolut största innehav Africa oil sin q3 rapport. Är så trygg med bolaget att jag inte orkade vänta uppe. Som jag förväntade mig var det en fin rapport. Keith Hill(VD) pratade om att de letade efter förvärv av producerande tillgångar och att de kollar på hur de ska ge tillbaka kapital till aktieägarna. Tror de kommer generera runt 80% fritt kassaflödes yield 2022 samt många spännande optioner inom bolaget. Hade jag varit lite coolare hade jag bara ägt detta bolag, men eftersom man är en tönt så har man bara 27% i bolaget:)

Autoliv meddelade på morgonen att man kommer återköpa aktier för 13 miljarder kommande tre åren. Eftersom man har ett börsvärde på 79 miljarder  kommer det ge bra avkastning för aktieägarna. Ska sätta mig in mer i detta bolag, men generellt verkar denna typ av bolag inte behöva lägga så mycket pengar på Capex, finns inte så mycket tillväxt man kan jaga, låga värderingar då kan man skapa enormt aktieägarvärde med återköp, som tex Teledyne. Electrolux är ett annat bolag jag börjat kolla på som också börjat återköpa aggressivt. Det jag nog kommer landa i är att jag hellre köper ett oljebolag som återköper aktier aggressivt, de är så mycket lägre värderade att de kan få fantastisk avkastning på investerat kapital om man återköper aktier, problemet är att de generellt har dyrare tillgång till kapital. Autoliv eller Electrolux kan låna till helt andra summor än ett mindre oljebolag, och kan man använda hävstång i återköpen får ,man en helt annan utväxling på dem.


Hoppas ni får en fin dag