Morgon rapport 5/11

05.11.2021

God morgon kära läsare!

Kom ihåg allt jag skriver är egna tankar, gör alltid din egna analys.

Aspire Global levererade en fin rapport, det var precis som jag förväntade mig. Det som jag tyckte var intressant på rapportpresentationen var att de ärligt svarade på att de tänkte använda pengarna som de fått från att sälja b2c delen av bolaget, till att förvärva en ny affärsområde antingen bingo eller livecasino. De vill kunna korsförsälja ännu mer. Litar verkligen på ledningen i detta bolag, de säger precis de saker jag vill höra.

På morgonen rapporterar New Wave ett bolag som är på min bevakningslista. De är ägarstyrt, de har lång tidshorisont, de har starkt varumärke, de är rimligt värderade. Förstår faktiskt inte varför jag inte äger dem. Kommer läsa rapporten noga hoppas få läge att komma in i bolaget snart.

Buy and Hold portföljen

Lundin mining är mitt bett på Koppar som är den metallen jag tror har ljusast framtid. Det är en metall som kommer spela en central roll i elektrifieringen av samhället och produceras i för liten mängd. I en intervju i DI så berättade Adam Lundin att de tror att på sikt är det koppar av alla råvaror de tror mest på. De har nyligen bytt VD eftersom de vill sätta igång en aggressiv förvärvs agenda. Balansräkningen är i fint skick de finns utrymme att använda den till förvärv. 

Nyckeltal

PE 2022 8,5

Fritt kassaflödes yield 2022 14%

Nettoskuld/ebita -0,3

klarar de de 6 kriterierna?

Ägarlett? Lukas Lundin är ordförande och Lundin familjen har ett rejält ägande i bolaget.

Lång väg att vandra? Koppar kommer vara viktigaste metallen under många år framåt, när vi ska elektrifiera världen. Lundinarna kommer vara med säkert hela detta sekel också.

Bra kapital allokering? Som sagt är det någon jag litar på gällande att göra affärer så är det Lundin familjen.

Moat? Deras Moat är väl att de har ett nätverk över hela världen och vet var och hur man kan göra bra affärer.

På avkastning på investerat kapital?  I snitt 6,1% så inte högt, vet ej vad det beror på att råvarubolag har så lågt. Någon som förstår det?

Värdering

Oerhört billigt PE 2022 8,5 men man måste komma ihåg att Koppar priset är på höga nivåer nu, deras intjäning beror till stor del på Koppar priserna och andra metaller de utvinner. Men jag tror Koppar priserna kommer vara fortsatt på höga nivåer jag är lite mer skeptisk till Guld som de har en del utvinning av. 

Råvaror och terminer

  • WTI CRUDE 79,67 +1,09%
  • BRENT CRUDE 81.06 +0,65%
  • KOPPAR 9,570 -0,21%%
  • SILVER 23,86 +0,38%
  • GULD 1,797 +0,30%
  • OMX 30 +0,01%
  • NASDAQ -0,06%

Poddtips Jag har två poddar jag alltid lyssnar på varje vecka den ena är börspodden den andra är Macro voices med fantastiske Eric Townsend. Senaste avsnittet var riktigt bra, lyssna!

https://www.macrovoices.com/1022-macrovoices-296-mike-green-fomc-the-future-of-digital-currency

Lästips en av mina favoritböcker är 100 baggers med Chris Mayer, jag läser alltid hans blogg, här är hans senaste, Läs!

https://www.woodlockhousefamilycapital.com/post/what-makes-a-great-investor


Hoppas ni får en fantastisk dag!