Mina 4 stora bett

14.08.2023
Idag har jag 4 innehav som är nära 80% av portfölj.

 
Alla fyra rapporterar närmaste två veckorna. kommer bli spännande. kommer nedan presentera varför jag viktat upp just dem.

Gör inte som mig då blir du fattig, gör din egen analys.

Africa Oil 

 Hade ägt bolaget bara på sina producerande tillgångar, men nu har de väldigt spännande exploaterings tillgångar som kan visa sig vara värda mer än bolaget. Närmaste två månader bör vi få mer info det bör då bli en trigger för kursen. Sedan har de förlängt licensen för sina producerande fält vilket gör att de inte behöver amortera lika aggresivt. Detta öppnar upp möjligheter för förvärv, ökade återköp och ökande utdelning. 
Kursen är nertryckt pga Lundin sålde ut sina 7%. De ska bli ESG hjältar i Orrön istället🤠
Kan bli negativt tryck neråt om det skulle bli negativa besked när Total(Leder exploateringen av fältet) presenterar men jag skulle behålla aktien är billig bara på sinaproducerande fällt och deras delägarskap i 3 olika exploateringsbolag.

Enad global 7

Trodde aldrig jag skulle äga EG7, var sämsta bolaget enligt mig efter ha sett intervju med deras stackars VD i DI morgon. Han visste inte vad omsättning var.
De värvade allt som rörde sig.

Sedan tänkte jag inte mer på dem, föränn jag spg en nyhet att altafox köpt en position på 5% i dem. Kursen hade inte rört sig på nyheten jag köpte som en kort swing. Skrev det på twitter och fick ett argt meddelande av en användare som sa att jag inte vet vad jag köper. Han hade rätt, jag skrev till honom, han hade ägt dem flera år han berättade vad som hade hänt i bolaget. Gamla ledningen var borta, nya ledningen var skarp. Nu var fokus på kassaflöde och lönsamhet istället för tillväxt. 

Jag läste några rapporter tillbaka och gillade verkligen vad jag läste. Har hängt med två rapporter sedan dess, ledningen gör allt rätt enligt mig, de läger ner olönsamma projekt, istället hyrs personal ut, en konsult lösning som genererar kassaflöde. Går inte personal hyra ut lägger man ner studion. Sedan har bolaget många fina tillgångar som sprutar ur sig kassaflöde som man med lite maintenance capex kan hålla igång med uppdateringar. Bolaget har en stor kassa som växer varje dag, på kapitalmarknadsdagen på en månad lär vi få veta vad som händer med pengarna.

Det tror jag blir det som får kursen sticka.
Har snittat ner mig sedan mitt första köp i början av året.  Men varit stora flöden ut Blandannat Stena har sålt av 5%, vilket tryckt ner kursen.

 Everysports

 Compounder inom digital sportsidor. Blandannat Elite Prospect, Svenskafans, padeldirekt,Hippson.
Följt bolaget många år, aktien trycktes upp av att man satsade på padelhallar, man använde aktien för att förvärva padelhallar. Sedan har de gjorts sig av med de flesta padelhallarna, det har varit stort säljtryck av padelfolk som blivit sittande med aktier och lokout gått ut då har de sålt.. Så jag har kunnat bygga position runt 10 kr. 
Market cap 68 miljoner för billigt tycker jag.
 Elite Prospect som är en databas för hockeyspelare förväntas omsätta 40 miljoner kr i år med en förväntad marginal på 15%. Ledningen säger att man hade kunnat ställa om till lönsamhet i Elite prospect och snabbt få en lönsamhet på 40-50%, men man väljer satsa på tillväxt. Elite prospect växer snabbt och bara Elite Prospect skulle vara värt vad market cap är idag anser jag.

Man gjorde nyligen ett förvärv av Hippson, man använde aktien som betalning, varje aktie man använde till köper värderades till 15kr när aktien handlades runt 10kr. Säljaren kommenterade att det är svårt driva en såortsida ensamstående man behöver tillhöra en grupp likt Everysports.

Vad är då skalfördelarna?
Man kan flytta personal mellan produkter, bättre nyttjande av säljare när de har flera produkter. Gemensamma plattformar, man kan samsälja produkter.
Samma lösenord till flera tjänster.
Sedan när de startar en ny sida har de kunskap hur man ska gå tillväga för att bli framgångsrik. 

Har inte vetat om jag vågat dela detta bolag pga storlek. Men iom att jag inte tänkt sälja föränn aktien närmar sig 50 kr med nuvarande intjäning. Är jag trygg i att dela bolaget med er. Jag har även sett att Affärsvärlden har haft analys på dem då ska jag kunna skriva. Men gör verkligen din analys innan du köper kan bli svårt komma ut ingen handel alls.

 Catella 

Mitt bett inom fastigheter.
Som allt inom fastigheter har kursen gått rakt ner, Catella är dock väldigt lite Sverige och är i en position att de kommer gå stärkta ur denna kris.

Jättebra bolag kommer hålla denna position länge.