En hyllning till DI

22.10.2021

22/10 0700 sitter jag med morgon kaffet och hör Gabriel Mellqvist på di tv önska mig en god morgon. Tillsammans med sina fantastiska kollegor genomför de intervju på intervju och däremellan hinner de analysera bolag och belysa andra intressanta nyheter. Jag sitter som på nålar i de tre timmar de håller och fyller mig med kunskap. Hur de hinner med att vara så pålästa om alla rapporter i det tempo som är kommer jag aldrig förstå, och alltid ställa de frågor som får en att förstå mer.

Samtidigt är jag inloggad på DI forum börsnack där hjälten Crimpen lägger upp och kommenterar alla rapporter i realtid med pricksäker kunskap, vilket leder till givande diskussioner med duktiga skribenter. För en börsnörd som mig kan inte morgonen bli bättre.

Det går några timmar sedan sitter Gabriel i en soffa igen och intervjuar två duktiga förvaltare som lägger fram sina spaningar och bästa case i börsrådet.

Sedan nås vi en timme senare att Geelys ägare har backat och minskat sin röstandel efter DI granskat den omstridda noteringen av Volvo Cars där de kinesiska ägarna skulle sitta på i princip all rösträtt. Det var risk för att introduktionen ej skulle bli av, och därmed riskerade vi tappa Volvo Cars som svenskt bolag. Det hade lett till flyttade jobb från Sverige. Så i förlängningen så räddade DI en massa jobb och skatteintäkter för Sverige.

Nu sitter jag och väntar på analyspodden från DI för att få avrunda fredagens intensiva börsdag.

Tack för en underbar dag DI!