Bra investering för alla?

15.09.2021

Detta är inget investerings råd gör alltid din egen analys.


När jag började med aktier fick jag tipsen att följa bloggarna Petrusko och Miljonär innan 30. Båda skrev väldigt bra jag intresserade mig för de bolag de hade i portföljen. Så min strategi blev likt deras en form av utdelningastrategi. Det tog mig nästan ett år att förstå att deras strategi handlade om att med låg risk långsamt utöka sin stora portfölj som de byggt upp redan. Jag som var i början av min karriär med lite pengar borde ha en annan strategi.
Jag vill ha mer bolag som växer, gärna mindre bolag. Petrusko har en stor andel preffar något som passar honom men inte skulle mig där jag är i min resa. Han har redan byggt sin portfölj nu ska han bevara den och kunna leva på den. Jag följer fortsatt Petrusko tycker han är jätteduktig, men har alltid reservation hur något han skriver passar in i min filosofi.

Samma gäller för bolag om någon pitchar en jättebra ide för dig, då måste du alltid tänka hur passar det bolaget in i min portfölj. Vilken tidshorisont har du med dina bolag? vilken typ av bolag har du edge i? hur kommer du kunna följa bolaget? (tex kinesisk bolag hur får du info) Hur passar bolaget in med öveiga portföljen, din tänkta divesifiering osv?

 Det jag vill säga med detta inlägg är att det som är en bra investering för en person behöver inte vara det för någon annan. Ta ideer från andra men tänk alltid själv!