Årsrapport

30.12.2021

Eftersom jag inte kommer hinna skriva något i helgen passar jag på att göra en genomgång av året som varit.

Jag gick in med året med 4 innehav som var stor del av portföljen SBB, EVO, Embracer, Kindred. Alla 4 bolagen utvecklades snabbt i början av året EVO sålde jag för tidigt i mars på 1100 , den steg senare till 1700, köpte in den på 800 vid dippen i slutet av året sålde den igen på 1100. 

Embracer tajmade jag bättre sålde på 124 den toppade på 134, har sedan haft det tufft. Har den fortsatt på bevakningslistan, men är mer tveksam till de nya förvärven och att man fortsätter förvärva med aktien som betalning, när aktien är lågt värderad. Det känns inte lika bra helt enkelt.

SBB här sålde jag redan vid 40 kr i juli den har varit upp i 70 och är fortfarande inte jättedyr med tanke på tillväxten. 

Kindred, här kunde mitt agerande vara bättre. Sålde allt i maj när aktien var uppe i 150.  Då var jag väldigt mycket plus i aktien. Men köpte in mig igen strax innan Holland och släppte inte snabbt nog. Sålde sista på 117 kronor köpte in mig på 150. Så allt som allt plus i kindred men kunde varit mycket bättre.

Vinnare

Africa Oil 113 538 

Aktien har gått bra men är fortfarande en av mina mest undervärderade aktier.

Evolution 62696 (såld)

Haft ganska bra tajming även om jag säkerligen sålt för tidigt två gånger om. Men jag gillar inte hög fallhöjd.

IPCO 61 209

Köper tillbaka aktier för fullt, ett monster som kommer fortsätta tugga på.

Förlorare

Kambi 18182

Numera ett mindre innehav hos mig men efter q2 tog jag en stor bet på att rapportreaktionen var överdriven. Jag hade fel och sålde två veckor senare. Hade kunnat bli riktigt blodigt om jag hade varit med när Penn gjorde sitt förvärv. Här hade jag tur, enbart tur, ibland så underskattar jag riskerna. Är problemet när man är väldigt positiv som människa.

Academedia (Såld)

Köpte efter socialdemokraternas utspel, trodde aktien skulle vända upp, men inte. så släppte.

Pan american silver (såld)

Kommer ni ihåg silver squessen, jag prickade toppen:) hemskt köp, trodde det skulle bli ett nytt AMC eller Gamestop, släppte ganska snabbt.

YTD 66,96%

Sedan start 297,40%

Prestation

Tycker jag har presterat ganska mediokert trots min årsavkastning. Mina styrkor är att jag är orädd och är bra på hitta bolag som är felvärderade. 

Men är allt för aktiv. Vill inte veta vad jag betalar i courtage varje år. Gör för många affärer som är borderline bra istället för vänta till riktiga fynd.

För stor portfölj, skulle vilja lite mindre innehav, men en sorts fomo att jag inte vill släppa vissa bolag för hur skulle det kännas om bolaget skulle överprestera och där sitter jag och tycker aktien är för dyr:)

Vill bli ännu mer strukturerad i mina affärer, att alltid ha en riktkurs på aktierna på bevakningslista och innehav, på något sätt sätta in dem i excel så man kan följa deras potentiella uppsida.

Mål 2022

Mycket mindre aktivitet i portfölj

Mindre antal innehav

Struktur över riktkurs