Rapport spek

18.10.2021
Jag har nu tagit ett till rapport spek,Millicom på 315 kr. Planen är att hålla den över rapport och förhoppningsvis sälja den med 10-20% vinst.


Millicom är inget bolag jag vill äga längre period pga jag anser jag hamnar i sådant informationsunderläge, när de har all sin buisness i sydamerika.
Sedan är jag skeptisk generellt till telekom bolag de får ständigt ösa ner pengar i capex och opex. När de är färdiga att bygga ut 5g så kommer de 6g tar aldrig slut. Kollar man på deras resultat räkning ser man att inte mycket har kommit ner till sista raden. Jag kan omöjligt jämföra dem heller med deras konkurrenter. Det är för mycket osäkerheter. Men med det sagt gillar jag VD jag tror det starka oljepriset har gynnat många länder de har verksamhet i. Jag tror att flödet ut från aktien kan vända med en bra rapport. För det är ochså ett problem att de på något sätt är ett herrelöst bolag sedan kinnevik delade ut dem, inte nog med människor som vill äga dem. De har varit en småspararfavorit men tror många ledsna under den tunga corona perioden för bolaget.  Ner från 370 till 315 sedan slutet av Juli. 

Vad tror ni om Millicom?