Morgonrapport 29/10

29.10.2021

Godmorgon fantastiska läsare!


Hade inte riktigt koll på alla rapporter igår, hade hela 8 rapporterande bolag igår:) Aqualis Braemar levererade en bra rapport, både vindkraft och oljessektorn var på uppgång. Inget exceptionellt i rapporten de fortsätter på inslagen väg och jag är fortsatt väldigt positiv till bolaget.

Millicom som är ett rapportspek för mig levererade en rapport som i mitt tycke verkar stabil. Kassaflödet ser allt bättre ut allteftersom de minskar belåningen. Har inte hunnit se rapportpresentationen ska kika på den idag. Marknaden handlade ner rapporten, jag håller än så länge. Så verkar inte ha varit någon klockren rapportspek.

Protector är kanske mitt favoritbolag, de gör allt rätt. De hade en combine ratio på 82%, de brukar generellt ligga betydligt högre. De brukar som jag nämnt framförallt göra vinst på sin stora investeringsportfölj. Men denna gång gick de minus på aktierna i denna. Inget jag tycker är något konstigt det kan slå mellan kvartal och jag gillar verkligen deras portfölj, men bolag som Elanders som de äger tex har haft det lite tuffare med leverantörskedjorna osv. Men de nämnde att de underliggande i bolagen tyckte de verkade väldigt positivt och det är de viktiga. De tar väldigt mycket marknadsandelar i Storbritannien något jag ser väldigt positivt på, eftersom de är en stor marknad att växa på, de hade dock 101% i CR där så jag kommer hålla ögonen på hur de utvecklas. De är oerhört överkapitaliserade så de blev ytterligare en extrautdelning på cirka 2% nu i november. Jag hade velat att de använde en del av kapitalet till att starta återköpsgrogram.

AOJ där visste vi om att det skulle bli en bra rapport efter vinstvarningen. Men fantastisk rapport de fortsätter växa och göra det lönsamt samtidigt som de gör investeringar. Hade detta bolag varit på svenska börsen så tror jag det hade varit dubbelt så dyrt.

För mig är det inget bolag idag som intresserar mig ska försöka läsa ikapp på gårdagens rapporter.


Råvaror och terminer

  • WTI Crude 82.89 +0.08 
  • Brent Crude 84.43 +0.11 
  • OMX30 -0,44%
  • Nasdaq  -0,84%
  •  Guld 1,795 -0,36%
  • Silver 23,963 -0,57%
  • Koppar 9,634 -0,34%


Dagens poddtips bra intervju med Cristopher Blomstran en värdeinvesterare som inte är rädd att sticka ut hakan.

 https://open.spotify.com/episode/0tGvDRvtXMbhpymhebL2hU?si=QvWyp1zaSQGIBPd5iz-0gQ<br>


Dagens lästips blogg legenden the divident story skriver om handeslbankens q3. Handelsbanken är ett bolag jag har börjat intressera mig för iom den ökade inflationen, då kan de vara fint att ha världens mest välskötta bank i portföljen.

https://thedividendstory.com/handelsbanken-januari-september-2021/


Hoppas ni får en fantastisk dag!