Morgonrapport 12/11

12.11.2021


Godmorgon!

Egna tankar, gör alltid din egna analys.

Idag är en bra dag, för idag rapporterar Ferronordic.  Jag tror på monsterrapport det tror nog marknaden ochså iom hur aktien har stigit innan rapport. Jag är rätt övertygad om att Ryssland gått fantastiskt, det jag är mer nyfiken på är hur det gått i Tyskland om de börjar snart hjälpa till på nedersta raden. När det sker blir det fin utväxling på totalen.

Millicom med stor affär, köper upp de övriga 50% som de inte ägt sen tidigare i ett samägt bolag i Guatemala. Siffrorna som presenterades var väldigt röriga men fick det till att man betalar runt 5ggr ebitda. Låter ganska billigt tills man inser att Millicom handlas till 2ggr ebitda och man betalar delvis med aktier. Detta är alltså tvärtemot vad man ska göra:) Med dyr aktie ska du använda den för att köpa billigare. Skräpvärdering som i fallet Millicom, fortsätt köp tillbaka aktien istället. Har svårt fatta bolaget, kapitalallokeringen verkar inge vidare iaf, de har lagt 40 miljarder dollar på capex sista 5 åren och har ett börsvärde på 30 miljarder dollar.

Pausar Buy and hold presentationerna några veckor. Känner jag måste beta av alla rapporter av bevakningsbolag och innehav.


Råvaror och terminer

  • WTI CRUDE 81,00 -0,72%
  • BRENT CRUDE 85,28 -0,75%
  • KOPPAR 9,616 -0,17%%
  • SILVER 25,323+0,02%
  • GULD 1,8611-0,16%
  • OMX 30 +0,01%
  • NASDAQ +0,24%

Dagens Poddtips När det är ett aktuellt ämne som jag inte fattar så brukar det snabbt komma ett avsnitt från follow the money och förklara för mig. Älskar hur de går på djupet i ämnen och verkligen förklarar från grunden.  Detta avsnitt förklarar mycket av vad som händer i Kina nu. Men alla avsnitt de har är väldigt lärande och roliga att lyssna på. En annan favorit är serien om magnetskij som dock är något år sedan de spelade in.

https://podcasts.nu/avsnitt/followthemoney/82-nevergrande-och-finansrymdens-svarta-skuldhal-vantar-en-kinautlost-lehman-kris-cEj2iyzBn


Dagens lästips Karl Lans på placera har en skrämmande stor aktieportfölj men många märkliga och högvärderade bolag. Så han och jag kollar generellt på samma bolag, här analyserar han dock ett vettigt bolag. Axa ett stort försäkringsbolaget som är lågt värderat. Jag tror försäkringsbolag är helt rätt i denna inflationsrika miljö vi går in i.

 https://www.avanza.se/placera/redaktionellt/2021/11/08/forsakringsjatten-ar-fortsatt-intressant.html


Hoppas ni får en fantastisk dag.