Månadsrapport

31.10.2021


En tuff månad med hög omsättning i portföljen, ett bolag som fick ta mycket stryk var Evolution som jag var glad att välkomna tillbaka i portföljen. Evolution var länge mitt största innehav tillsammans med Instalco men båda fick lämna när värderingen blev för hög. Nu får vi se hur länge den får stanna. Tror snart att den är uppe på höga värderingar igen, så att den blir för dyr för mig. 


Kindred som var mitt tredje största innehav när månaden startade har även fått lämna. När reglerna hastigt ändrades och de inte skulle få fortsätta serva sina kunder, försvann hastigt 12 miljoner pund i vinst. Jag hade inte räknat med att Holland var så stor del av vinsten. När aktien kom upp i 120 sålde jag. Jag gillar Kindred men PE15 för 2022 tycker jag är lite dyrt. Med tanke på att Betsson handlas kring PE 10, Aspire PE13, Kambi är jag osäker på men ochså runt 10 alla dessa bolag tror jag kommer öka vinsten nästa år, det kommer inte Kindred. 

Men jag gillar verkligen Kindred och kommer de ner lite så kommer jag köpa. Jag tror att Satsningen i USA har lett till att de fått en lite högre värdering, nu när Capital group  tar allt mer plats i ägarlistan. Jag kommer alltid föredra billiga kassaflöden. Man får inte glömma att Kindred handlades för 63kr för ett år sedan.  Det som är positivt för Kindred är att de har större andel reglerade intäkter, de sväljer redan i princip 15% i skatt, de tar mycket kostnader i högt konkurrensutsatta USA något som förhoppningsvis kommer ge resultat på sista raden inom snar framtid. Hade jag varit mer långsiktig hade Kindred varit ett givet köp. Sedan tycker jag inte man ska använda relativvärdering, men eftersom jag väljer mellan aktier i samma branch så försöker jag förklara varför jag har pengar i de andra bolagen och inte Kindred. 

Enquest fick också komma tillbaka i portföljen. Jag släppte dem efter deras rapport, även om oljepriset hade stuckit och nu Golden Eagle förvärvet blev klart låg kursen kvar. De kommer behöva använda lite mer av kassaflödena under 2022 för Capex och jobba ner skulder, men aktien är oerhört billig, jag kommer fortsätta bygga position här.


Portföljstorlek 1 208 432

Månadsresultat: +4,5%

I år +50,24%

Sedan start 221, 01%

Bolagen med bäst utveckling denna månad

Africa Oil 52 545

IPCO 17 819

Protector 16 947

Bolagen med sämst utveckling denna månad

Kindred -19 713

BHG -5062

Sleep Number -3 963

Bolagen med bäst utveckling i år

Africa oil 130 861

IPCO 69 970

Enquest 54 726

Bolagen med sämst utveckling i år

Kambi - 17 016

Pan america silver 12 176

Rana Gruber 9 048Kommentera gärna vad mer ni vill se i en månadsrapport. Ska försöka kika vad andra bloggare har i sina och se om jag kan bygga ut.

Som vanligt bara mina tankar, gör alltid din egna analys.

Hoppas ni får en fantastisk dag.