Portfölj

Just nu 20 bolag i min portfölj kommer göra en analys av samtliga bolag och därefter uppdatera vid varje rapport. 

Var länge sedan jag skrev, varit fullt upp i sommar. Men nu i höst tänkte jag börja skriva igen. Tänkte skriva när jag verkligen har något att skriva. Inte skriva bara för sakens skull.

Aspire Global

19.01.2022

Hade lovat mig själv att minska aktiviteten i portföljen i år. Hade slutat vara in på Avanza och kika, använt twitter väldigt sparsamt. Lagt mer tid på läsa böcker allt kändes bra. Så blev lite störd när jag läste att det blev bud på Aspire global. In på Avanza och grisa!

Årsrapport

30.12.2021

Eftersom jag inte kommer hinna skriva något i helgen passar jag på att göra en genomgång av året som varit.

Tänkte göra en översikt på min värdering av mina portföljinnehav. lite mera siffror på hur jag tänker. Kommer använda de nyckeltal som jag anser relevanta för den aktien.

Grekiskt fastighetsbolag främst inriktade på logistikfastigheter. Handlas runt 10 gr förvaltningsfastigheter. I Grekland kan du förvärva fastigheter på 10% yield. Vill ha fastighetsexponering men sverige är för dyrt. Jag tror på Grekland som land, de kommer få rekordstort EU stöd och landets BNP kommer växa snabbt. Jag hittade bolaget genom att jag...

Köpte detta förra veckan för EVO pengarna. Billigt tillväxt bolag. Bra marknadsposition i en växande marknad. Deras största konkurrent är ett kinesiskt bolag vilket är positivt:) Bolaget har tappat 40% i år snabbt kollat igenom kvartalsrapporter och tycker inte det verkar befogat.

Bolaget med superappen från kazakstan som växer enormt kraftigt. Genom förvärv ska de ge sig in på den stora ukrainska marknaden. owner operator. Växer runt 100% per år. Värderat runt PE20.

Billigt tillväxtbolag, sentimentet är oerhört negativt för igaming. Insider köp av Anders ström något som är ett oerhört signalvärde, han har all info, och han tajmar nästan alltid köpen bra. Ett bolag som jag är sugen på öka i. Jag är inte övertygad att de tappar Penn, något som redan är inprisat. Netto kassa, köper tillbaka aktier. PE 10 för...